Ayçöreği
Tarif annemin ama nereden ne zaman buldu da yaptı bilmiyorum
çok eski bir tariftir kendileri. Ben bu sefer sadece yardımcı görevi
görüp içini hazırladım ve resimlemek için sol taraftaki büyük olanı
şekillendirdim. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun diyelim ;)
Hamuru
4 su bardağı un
1 tane yaş maya veya 1 paket kuru maya
100 gr. margarin (oda ısısında yumuşamış)
Yarım su bardağından biraz fazla süt
1 çay bardağı tozşeker
2 yumurta (1'nin sarısını üzeri için ayırın)
4 su bardağı un
1 tane yaş maya veya 1 paket kuru maya
100 gr. margarin (oda ısısında yumuşamış)
Yarım su bardağından biraz fazla süt
1 çay bardağı tozşeker
2 yumurta (1'nin sarısını üzeri için ayırın)
İçi : 3 tane kakaolu hazır kek (Baton keklerden. Keki kendinizde yapabilirsiniz), 1 çay bardağı kadar süt, yarım
su bardağı kuru üzüm, 1 çay bardağı ceviz içi ve yarım çay kaşığı
tarçını karıştırın. Bu hamuru köfte gibi uzun uzun parçalara bölün.
Üst hamuru için bütün malzemeyi yoğurun. Ilık bir ortamda 30 dakika dinlendirip istediğiniz büyüklüğe göre çay tabağı ya da biraz daha büyük olacak şekilde açın. İçi ucuna koyup hamuru tek kat olacak şekilde üzerine kapatın ve fazlalığını kesip ay şekli verin. Üzerine yumurta sarısı sürüp kavrulmuş susum veya file fındık serptikten sonra da 180 derecelik fırında pişirin. Afiyet olsun
Üst hamuru için bütün malzemeyi yoğurun. Ilık bir ortamda 30 dakika dinlendirip istediğiniz büyüklüğe göre çay tabağı ya da biraz daha büyük olacak şekilde açın. İçi ucuna koyup hamuru tek kat olacak şekilde üzerine kapatın ve fazlalığını kesip ay şekli verin. Üzerine yumurta sarısı sürüp kavrulmuş susum veya file fındık serptikten sonra da 180 derecelik fırında pişirin. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder