Bu blogda yer alan logolu içerikler NK Hobisel İşler'e aittir. İzinsiz kaynak gösterilse dahi ne yazılı ne de görsel içeriğin kullanılması yasaktır.

18 Haziran 2023 Pazar

NK'den Deneysel Çalışmalar : Tavuklu ve Köz Patlıcanlı Yufkadan Pide


Bu tarifi yıllar önce kendim uydurmuştum (Burada 12-13 yıl öncesinden bahsediyorum. Bayağı eski yani) Bir yarışma vardı malzemeler anket usulü üyeler tarafından belirleniyordu ve onları kullanmak mecburiydi. İlk defa yapmama rağmen tadı tahminimden çok daha iyi olmuştu o yüzden sizlerle de paylaşmak istedim. Deneyip beğenmeniz dileğiyle...) 

Tavuklu ve Köz Patlıcanlı Yufkadan Pide

1,5 yufka
Islatmak için sıvı yağlı su (az miktarda)


İçi için
2 patlıcan
2 parça tavuk göğüs eti
1 tane büyük soğan
1 kırmızı biber
1 tatlı kaşığı salça
Maydanoz 
Tuz, karabiber, pul biber az köri

Üzerine: Kaşar rendesi ve kırmızı biber

Sürmek için : Tereyağı

Kaseler için : Dereotu ve yoğurt karışımı

Yapılışı

* İlk olarak patlıcanları közleyip sıvıyağ ve tuzla karıştırın.

* Tavuk sote için soğanı ve kırmızıbiberi küçük karelere bölüp hafifçe kavurun ve minik doğranmış tavukları ekleyin. Kendi suyunu çekene kadar kavurduktan sonra salçayı ve baharatlarını ekleyin. Altını kapattıktan sonra da kıyılmış maydanozu ekleyip soğumaya bırakın.

* Tam yufkayı üçgenler olacak şekilde 4 parçaya bölün. İlk yufkayı bolca sıvı yağlı suyla ıslatın ve ikinci yufkayı da onun üzerine koyun. Resimde de görüldüğü üzere kenarlarını katlamadan 2-3 kere sigara böreği gibi sarın sonra da öndeki parçayı içeriye kıvırın. Bir nevi pide şekli verin yani.

* Hazırlanan yufkaya ilk önce közlenmiş patlıcanı paylaştırıp yayın. Onun üzerine de tavuk soteyi paylaştırıp fırınlayın. Kenarları kızarınca üzerine kaşar peyniri rendesi pul biber ve kırmızıbiber parçalarını yerleştirip kaşar eriyene kadar pişirin. Fırından çıkar çıkmaz da pidenin her yanına tereyağı sürün.

* Çanakları yapmak için kalan yarım yufkadan 6 tane kare kesin. Silikon kalıbın tersini yağlayıp 2 tane yufkayı çaprazlama üst üste koyun. Kenarları kızarana kadar fırınlayıp soğuyunca da içlerine dereotlu yoğurt koyup servis tabağına alın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder