Bu tarif düz bir kurabiye hamuruydu ama ben onu farklı şekillerde ve içeriklerde yapmayı tercih ettim. Sizler de farklı versiyonlar deneyebilirsiniz.
Reçelli-Lokumlu-Çiçekli Karışık Kurabiye
1 paket margarin (oda ısısında yumuşamış)
1yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı nişasta
1 su bardağı pudra şekeri
Aldığı kadar un (3-3,5 su bardağı kadar)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
İçi : Portakal reçeli, gül reçeli, limonlu güllü naneli ve portakallı lokum
Kakaolu için : Kakao (ölçü yok rengini istediğiniz kadar koyultun) Fındık içi ve hamuru toparlayacak kadar fındık kreması
Bu kurabiye hamurundan elmalı kurabiye de çok güzel oluyor. Kolajlı resmin sonunda yer alan yarım ay şeklindeki elmalı kurabiye.
Yapılışı
Bütün malzemeyi yoğurun. Hamuru 3'e bölün ve birine kakaolu
malzemeleri koyun. İkinci hamuru ceviz kadar koparıp içine ayrı ayrı lokum ve
reçeller koyarak şekil verin. 3. hamurdan da fındık kadar yuvarlaklar
yapıp yan yana dizin ortasına kakaolu hamurdan yaptığınız topu koyun. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak dizdikten sonra önceden
ısıtılmış 180 derecelik fırında altı pembe üzeri beyaz kalacak şekilde
pişirin. Papatyalar ve kakaolular hariç diğerleri ılınınca pudra şekeri
serpin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder