Bu blogda yer alan logolu içerikler NK Hobisel İşler'e aittir. İzinsiz kaynak gösterilse dahi ne yazılı ne de görsel içeriğin kullanılması yasaktır.

14 Haziran 2025 Cumartesi

Şekerpare (Sıvı yağlı)

 Bu tarif bana ait değil yanlış hatırlamıyorsam eğer "Yeliz'in Tatlı Mutfağı" kanalından almış olmam lazım. Kendilerini birçok kez yapmıştım ve tam da istediğim şekerpare kıvamında olduğu için paylaşmak istedim. Sadece yuvarlak olanı kendim öyle olsun istedim diye bu şekilde yaptım. Siz onu yuvarlak yapıp ortasına fındık koyabilirsiniz.

 Şekerpare (Sıvı yağlı)

3 yumurta (Birinin sarısını üzeri için ayırın)
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı sıvı yağ (Ayçiçek kullandım)
1 su bardağı irmik
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un (3,5 bardak tam geldi ama bardağınızın boyutuna göre değişkenlik gösterebilir siz azar azar ekleyin)

Şerbet
2.5 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su

Üzeri için
Yumurta sarısı
Hindistan cevizi ya da fıstık içi

Yapılışı

Şerbeti kaynatıp bir kenara alın. Hamur için un ve kabartma tozu dışındaki malzemeleri kaşıkla karıştırın. Kabartma tozunu ve yavaş yavaş eklediğiniz unu koyarak yoğurun. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur olduğunda ister badem şeklinde hazırlayın isterseniz de yuvarlak yapıp üzerine benim gibi çay bardağı ile çizikler atın. Badem şeklinde olanlara yumurta sarısı sürüp çatalla çizik atılacak. Yağlanmış fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirin. (Fırın derecesini kendinize göre ayarlayabilirsiniz çünkü ben fırını yeniledikten sonra 170 derecede pişirmeye başladım. Kek pişirme ısısında yapın diyelim kolaylık olsun)

 Boyutu farklı olan tatlıları aynı tepside pişirmeyin çünkü biri pişerken diğeri henüz pişmemiş olabiliyor. Yani badem şeklinde olanları bir pişirin yuvarlakları da ayrı bir tepside pişirin.

Fırından çıkan tatlı ilk sıcaklığını atınca sıcak şerbeti dökün ve üzerine başka bir tepsi kapatın. Normalde tatlı sıcak şerbet soğuk deniyordu ama içindeki irmiğin fazlalığından ötürü bu bana mantıklı gelmedi ondan sıcağa yakın döktüm gayet güzel çekti. Bir gün beklerse daha iyi oluyor. Servis öncesi de istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder