Ekleri ve profiterolü kendi tariflerimle birçok kez yaptım ama bu defa hamur kısmını internette görüp denedim. Bence hazır eklere çok çok yakın bir tarif denemenizde fayda var ;)
Ekler Pasta
Hamuru
1 su bardağı su
1 su bardağı un
100 gr. margarin
3 adet büyük boy yumurta
1 fiske tuz
1 tatlı kaşığı şeker
Kreması
1 lt süt
1 yumurta sarısı
1 su bardağı şeker
7 yemek kaşığı un
Vanilya
25 gr. margarin
Kremanın yapılışı : Normal şartlarda tarifimde margarin ve o margarini unla kavurmak yoktu ama ben defterimde yan yana yazan iki kremayı karıştırınca mecburen margarinli olarak not aldım :şaşkınbenemojisi: Bir tavada yağı ve unu rengini döndürmeden kokusu çıkana kadar karıştırın (Helvalaşmasın) Sütü şekeri ve yumurtayı ekleyip iyice pürüzsüz olana kadar çırpın (İsterseniz blenderdan geçirebilirsiniz) Bu malzemeleri kısık ateşte pişirip muhallebi kıvamı aldırın ve altını kapatınca vanilyayı ekleyin. (Ben bu tarifi labne ekleyip tiramisu yaparken de kullanıyorum)
Üzeri İçin : Hazır çikolatalı sos üzerinde belirtildiği ölçüde sütle pişirilir. Arzu ederseniz çikolata eritip tatlıları çikolataya da bulayabilirsiniz daha güzel olur.
Hamurun Yapılışı
Bilindiği üzere ekler hamuru yaparken bir tencereye un ve yağ konur. Yağ eriyince de yumurta haricindeki malzemeler eklenip hamur karıştıra karıştıra birkaç dakika pişirilir. Bu hamur soğuduktan sonra içine 3 yumurtayı teker teker ekleyip her ekleyişte de mikserde iyice karıştırın. Hazır olan hamuru uç takmadığınız krema torbasına doldurun ve yağlı kağıda minik uzun halde sıkın. Önceden ısıtılmış 150 derecede 40-50 dakika pişirin (Siz yine de fırınınıza göre kontrol edin bizim diğer fırın daha kısa sürede pişirdi) Pişerken fırının kapağını hiç açmayın.
Hamurlar pişince fırından hemen çıkarmayıp 20-30 dakika fırının kapağı yarı açık halde içinde bekletin. Soğuyan hamurların içine krema doldurup çikolata sosuna bulayın. Üzerini istediğiniz şekilde süsledikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder