Şambali Tatlısı
Bu tarifi bir yemek programında yapmışlardı. Birçok kez farklı şekillerde denedim ve her seferinde de gayet güzel sonuçlar aldım. Bu nedenle denemeniz için gönül rahatlığı ile tavsiye edebilirim
2,5 su bardağı irmik
1 su bardağı şeker
1 paket karbonat (Ben kabartma tozu kullandım)
1 su bardağı yoğurt
10-15 adet tuzsuz fıstık (Ben tatlılarda fıstık tadı sevmediğim için koymadım)
Şerbeti : 2 su bardağı şeker , 3 su bardağı su , 2-3 damla limonsuyu
Yapılışı
Şerbeti kaynatıp biraz koyulaştıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Hamur için irmik şeker ve karbonatı karıştırıp yoğurdu ekleyerek iyice birbirine yedirin. Yağlanmış fırın kabına döküp üstünü düzelttikten sonra isteğe göre fıstıkları dizin. Önceden ısıtılmış 180-190 derecelik fırında iyice kızarana kadar pişirin (Hani nar gibi kızarmış denir ya neredeyse öyle ;) ) Fırından çıkan tatlıya soğuyan şerbeti döküp dinlendirin.
Bu tarifi bir yemek programında yapmışlardı. Birçok kez farklı şekillerde denedim ve her seferinde de gayet güzel sonuçlar aldım. Bu nedenle denemeniz için gönül rahatlığı ile tavsiye edebilirim
2,5 su bardağı irmik
1 su bardağı şeker
1 paket karbonat (Ben kabartma tozu kullandım)
1 su bardağı yoğurt
10-15 adet tuzsuz fıstık (Ben tatlılarda fıstık tadı sevmediğim için koymadım)
Şerbeti : 2 su bardağı şeker , 3 su bardağı su , 2-3 damla limonsuyu
Yapılışı
Şerbeti kaynatıp biraz koyulaştıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Hamur için irmik şeker ve karbonatı karıştırıp yoğurdu ekleyerek iyice birbirine yedirin. Yağlanmış fırın kabına döküp üstünü düzelttikten sonra isteğe göre fıstıkları dizin. Önceden ısıtılmış 180-190 derecelik fırında iyice kızarana kadar pişirin (Hani nar gibi kızarmış denir ya neredeyse öyle ;) ) Fırından çıkan tatlıya soğuyan şerbeti döküp dinlendirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder