İşlem tamam!
Aranan kan bulundu daha da donut tarifi arayıp deneme çalışmaları içerisine girmem. İnternetten görüp denediğim bu tarifi cidden sevdim çünkü donut hamuruna çok yakındı öyle pişi hamuru gibi değil gayet güzel ve yumuşaktı. Bu arada ben yarım tarif yaptım buraya da o ölçüleri yazdım. (8-9 tane çıktı)
Donut
2,5 su bardağından biraz fazla un (Yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur olmalı)
Önemli! Ben orijinal tariften farklı olarak yukarıdaki unun yarım bardağını hazır kek un olarak koydum.
1 adet orta boy yumurta
50 gr hafif yumuşak tereyağı (Ben margarin koydum)
1 yemek kaşığı tozşeker
1 çay kaşığı tuz
1 paket 5 gramlık instant maya
1 paket şekerli vanilin
1 su bardağından 2 parmak eksik süt (ılık)
Kızartmak için : Sıvıyağ
Yapılışı
Unun ortasını açın ve sütü mayayı şekeri koyun. Onları hafif karıştırıp maya eriyince diğer malzemeleri ekleyip yoğurun. Üzerini kapatıp 2 kat olana dek mayalandırın (30-45 dak. arası sürüyor) Hava sıcak olunca kendi kendisine mayalandı ama videoda kabı sıcak su konmuş kaba oturtup öyle mayalandırıyordu. Bu kış ayları için iyi bir fikir bence.
Hamuru un serpilmiş tezgaha dökün. Elinizle hafifçe bastırarak hamuru açın. Merdaneye geçip ne çok kalın ne de çok ince şekilde açın (Kabarmayı da hesaba katın yani) Donut kalıplarıyla kesebileceğiniz gibi ağzı büyük bir bardakla daireler kesip ortasını da pet şişe kapağıyla şekillendirebilirsiniz. Hamur bitene dek bu işlemi tekrarlayın. Bu donutları kare kesilmiş yağlı kağıtların üzerine koyun (Mayalanınca donutları yağa atması hem kolay oluyor hem de şekli bozulmuyor zaten yağa inince direkt çıkıyor alırsınız içinden) Normalde 15 dakika daha mayalanacaktı ama hava o kadar sıcaktı ki 5 dakika sonra şişmeye başladı ben de beklemeden kızarttım.
Burada önemli olan yağın çok kızgın olmaması ve sürekli çevirerek pişirmek çünkü ancak o zaman için tam anlamıyla pişiyor. Ben pişip ılındıktan sonra içlerine ekler tarifimdeki kremadan sıktım sonra da üzerini (1 paket çikolata eklenmiş) tozdan yapılan supangle sosuna buladım. İsterseniz direkt eritilmiş çikolataya bulayabilir ya da donutları rengarenk yapabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder