Abur Cuburların Ev Yapımı Halleri
Tek hamurdan farklı kurabiye denemeleri
1 yumurta
5 yemek kaşığı pudra şekeri
1 yemek kaşığı dolusu süt tozu
80 gr. oda ısısında yumuşamış tereyağı (Ben margarin kullandım)
Vanilya
Yarım paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Üzeri için : Bitter çikolata, fındık içi ve hindistan cevizi
Yapılışı
Bütün malzemeyi yoğurup istediğiniz şekli verin. Yağlanmış fırın tepsisine dizin ya da muffin kalıplarına koyun (Ben muffin kalıbı kullanırken hamuru açıp kase ile kestikten sonra kalıba yaydım ama ona rağmen kabarıp içini doldurdu. O yüzden tamamen hamur koymayın) Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında beyaz kalacak şekilde dikkatlice pişirin.
Piştikten sonra çikolatayı benmari usulü eritip resimde görüldüğü gibi kurabiyelerin yarısını batırıp fındığa ya da hindistan cevizine bulayın. Sandviç gibi olanlar içinde iki yuvarlak kurabiyenin içlerine çikolata sürüp kapatın. Kısa süre buzdolabında tutarsanız çikolatalar akmaz.
Ben deneme amaçlı yaptığım tarifleri genelde yarı malzeme ile yaparım. Orijinali 2
yumurta 10 yemek kaşığı şeker vs şeklindeydi ama ben tüm malzemelerin
yarısını koydum. O yüzden yukarıdaki malzemeler gözünüze az görünebilir.
Siz daha çok çıksın isterseniz tam ölçü olarak kullanabilirsiniz.
1 yumurta
5 yemek kaşığı pudra şekeri
1 yemek kaşığı dolusu süt tozu
80 gr. oda ısısında yumuşamış tereyağı (Ben margarin kullandım)
Vanilya
Yarım paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Üzeri için : Bitter çikolata, fındık içi ve hindistan cevizi
Yapılışı
Bütün malzemeyi yoğurup istediğiniz şekli verin. Yağlanmış fırın tepsisine dizin ya da muffin kalıplarına koyun (Ben muffin kalıbı kullanırken hamuru açıp kase ile kestikten sonra kalıba yaydım ama ona rağmen kabarıp içini doldurdu. O yüzden tamamen hamur koymayın) Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında beyaz kalacak şekilde dikkatlice pişirin.
Piştikten sonra çikolatayı benmari usulü eritip resimde görüldüğü gibi kurabiyelerin yarısını batırıp fındığa ya da hindistan cevizine bulayın. Sandviç gibi olanlar içinde iki yuvarlak kurabiyenin içlerine çikolata sürüp kapatın. Kısa süre buzdolabında tutarsanız çikolatalar akmaz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder