Tahin Helvası
Tarifi bir yemek programından aldım. İlk deneme olduğu için de yarı malzemeyle denedim ve buna rağmen lezzette bir sorun olmadı. Tadı gerçeğine çok yakındı.
Tarifi bir yemek programından aldım. İlk deneme olduğu için de yarı malzemeyle denedim ve buna rağmen lezzette bir sorun olmadı. Tadı gerçeğine çok yakındı.
2 yemek kaşığı tereyağı
1,5 su bardağı un
1 su bardağı pudra şekeri (İsteğe bağlı olarak azaltılabilir)
1/2 su bardağı tahin
1/2 tatlı kaşığı kakao
Arzuya göre içine 1/2 su bardağı file fıstık ya da badem gibi malzemeler de ekleyebilirsiniz.
Yapılışı
Yağı eritip unu ekledikten sonra 5-6 dakika kadar kavurun. Kavurma işlemi bitince tencereyi ocaktan alarak pudra şekerinin yarısını ekleyip iyice karıştırın. Tekrar ocağa alıp kalan pudra şekerini ekleyin ve 2 dakika kadar daha kavurun. En son ocaktan alıp kakao ve tahini ilave edin. İyice ezip streç film serilmiş kalıba yayın. Oda sıcaklığında biraz bekletip 1-2 saat kadar buzdolabında tutun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder