Bu tarif çok eski hatta çocukluğumdan kalma bir tarif. Tek dezavantajı yapıp hemen yenmesinin gerekmesi çünkü çok bekleyince yumuşuyor onun dışında oldukça lezzetli.
Çiçek Tatlısı
1 yumurta
1 Türk kahvesi fincanı yoğurt
1 Paket kabartma tozu
1 Türk kahvesi fincanı eritilmiş margarin
Aldığı kadar un
Süslemek için fıstık içi
Şerbeti
2 su bardağı su
1,5 su bardağı şeker
Yapılışı
Bütün malzemeyi kulak memesi kıvamına gelene kadar un ekleyerek yoğurun. Düz bir zeminde hamuru kurşun kalemden biraz daha ince olacak şekilde açın. Açtıktan sonra 3 farklı boyda yuvarlaklar kesin (su bardağı çay bardağı ve gazoz kapağı) Her yuvarlağa 4 yerinden bıçakla çizikler atın ve üst üste 3 yuvarlağı koyup ortasına iyice bastırın. Çiçekleri altın rengi olana dek yağda kızartın. Kızaran tatlıları ılık şerbete atıp 1-2 dakika beklettikten sonra servis tabağına alın ve fıstık içi ile süsleyin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder